Tuesday, September 10, 2013

haircare



Kesän aikana tuntuu, että hiuksia tarvitsee hoitaa vähemmän kuin kuivan talvikauden aikana. Kävinkin läpi, että millä tuotteilla olen kesän aikana hiuksiani hoitanut. Suojaan yleensä auringossa hiukseni ja parvekkeella olevan aurinkovarjon alla oli helppo välttää suoraa auringonpaistetta päähän.
Olen nyt vuoden alusta asti kasvattanut hiuksiin omaa väriä. Loputon vaalennuskierre sai hiukset katkeilemaan ja aina oli päältä hiukset ihan lyhyitä. Nyt hiukset ovat paksuuntuneet eikä enää katkeilleet. Tavoitteena on pitkät ja paksut hiukset ja pikkuhiljaahan ne kasvaa. Nyt yltävät olkapäille, mutta enimmäkseen ne ovat nutturalla kiinni. Oma värikään ei ole mikään hiirenharmaa, vaikka aluksi pelkäsinkin sitä. Aavistuksen ruskeaa sävyä ja vaaleata myös.
Tykkään vaihdella eri shampoita ja hoitoaineita, mutta yksi suosikkini on Moroccanoil sarjan Repair-shampoo (3) ja -hoitoaine (2). Hiukset tuntuvat pehmeiltä ja paksuilta, kun noilla pesee. Kerran pari viikossa olen pessyt väriä kirkastaakseni Joicon colour endure violet shampoolla (1). Latvoista, joissa on vielä vaalennusta, se tosin tekee ehkä liian hopeiset ja mieluiten levitänkin sitä vain hiusjuureen. Pyyhekuivattuihin hiuksiin levitän Tigin S-factor -sarjan Silky smooth moisture serumia (4), joka on aivan ehdotonta suosikkiani. Hiukset rakastaa tätä seerumia ja tässä on ihana tuoksu. 
Föönauksen jälkeen suihkutan jo kuiviin hiuksiin kosteutta tuomaan Paul Mitchellin Awapuhi moisture mistiä (5). Nyt varsinkin huomaa syksyn tultua, että ilmankosteus alkaa olla aika kuivaa ja hiukset sähköistyy helpommin. Tuolla suihkeella saa sähköisyyden helposti taltutettua ja se siloittaa myös hiuksen pintaa. Toivottavasti omalta osaltaan hiuksien hyväkuntoisuuteen on varmasti vaikuttanut myös Tangle teezer -harja (7), jonka käytön aloitin melkein vuosi sitten enkä ole muita harjoja sen jälkeen kaivannut. Tangle teezerillä uskaltaa huolettomasti märkiäkin hiuksia harjata eikä hiuksia katkeile ja veny niinkuin muilla harjoilla kävi märille hiuksille.
Koska sutaisen hiukset yleensä nutturalle niskaan niin Tigin Masterpiece -hiuslakka (6) on parasta kiinnittämään kampauksen eikä sivusta lyhyemmät hiukset valu päivän mittaan silmille. Vahvana plussana on tälle hiuslakalle mainittava, että minulla yksi pullo kestää päivittäisessä käytössä yli puoli vuotta. Todellakin hinta/laatusuhde on kohdillaan (varsinkin, kun hamstraan tätä aina hullareilta edullisina tuplapakkauksina). 
Näillä tuotteilla mentiin kesä. Nyt olen tosin jo katsellut joitakin vähän järeämpiä aineita talvea varten.

No comments: