Thursday, January 16, 2014

Kitchen details






Kun nyt olen viihtynyt tuolla keittiön puolella runsain mitoin niin kuvailin hieman yksityiskohtia keittiöstäni. Jääkaapin ovessa en yleensäkään tykkää mitään magneetteja roikutella, mutta poikkeuksen teki Eremitaasin museokaupasta hankittu kissakalenterimagneetti. Pysynpähän päivämääristä kärryillä, kun ne päivittäin siitä bongaan. Aiemmin säilytin kaapin oven sisäpuolella käsipyyhkeen, mutta Zara homesta tilattu mustavalkoinen Kitchen-pyyhe on liian kaunis piilotettavaksi kaappiin. Rumemmat astiapyyhkeet saavat edelleen majailla oven takana piilossa.










Jos nyt saisin uudelleen valita niin hoksaisin vaihtaa kaikkien alakaappien tilalle vetolaatikot. Onneksi niitä sentään muutama oli laitettu ja ne olenkin hyödyntänyt lautasten säilytyspaikaksi sekä kattiloille ja paistinpannuille. Onko kuitenkaan mitään epäkäytännöllisempää keittiössä kuin kaapit alatasossa. Niin vaikea niiden perältä kurkotella tavaroita. Ja onhan vielä tietenkin epäkäytännöllisempi nurkkakaappi, josta tavaroita kurkotellessa kissa pääsee aina livahtamaan kaappiin ja jää sinne möllöttämään.

Tykkään säilyttää tavarat siinä tilassa, mihin ne on tarkoitettukin. Aiemmin minulla oli aina keittokirjat muiden kirjojen joukossa ja keittiöpyyhkeet muiden pyyhkeiden kanssa. Nyt nuo on keittiökaappeihin sijoitettuina ja toimii paljon paremmin. Kummityttöni E asiasta viime vuonna mainitsikin, että eipä hänkään ole hoksannut, että keittiöpyyhkeet voisi olla siellä viikattuna. Miten te muut säilytätte keittiöpyyhkeitä? Vai suositteko mieluummin kertakäyttöisiä talouspapereita? Itse en ole koskaan ostanut rullan rullaa talouspaperia :D



Nykyinen liesi on ensimmäinen keraaminen liesi, jota olen käyttänyt. Tosin tilalle voisin ottaa milloin vain induktiolieden, mutta mitäpä sitä hyvää ainakaan nyt vaihtamaan.
Keraamisen lieden pinta on säilynyt tosi hyvänä, vaikka päivittäisessä käytössä ollutkin jo puolitoista vuotta. Yritänkin pitää sitä kuin kukkaa kämmenellä, että ei naarmuuntuisi.

Huvittava juttu sinänsä. Vain yksi ainoa näistä kuvista on muutettu mustavalkoiseksi, ettei olisi liiaksi pompannut silmille. Osaatteko yhtään arvata mikä kuva? :DD Välillä tuntuu kuin asuisi mustavalkoisessa elokuvassa. Työkaveri tuumasikin, että siksi sinä varmaan niitä mv-leffojakin aina katsot. Vielä en sentään ole telkkaristani säätänyt värejä pois.

4 comments:

Irina - White & Fresh said...

Keittiöpyyhkeet ovat keittiön laatikossa ja käytössä on myös talouspaperi. :)

R said...

Eli sama meininki sielläkin :) Mä en ole koskaan oppinut talouspaperia käyttään. Kotonakotonakaan meillä ei koskaan ollut vaan aina vain keittiöpyyhkeet ja luutut käytössä. Jos joskus satun tarvitsemaan ihan paperia niin silloin nappaan lautasliinan. Joskus kuulen kaverien ihmettelevän, kun ei ole paperia ja kun kehoitan ottamaan lautasliinan niin hämmästyvät. Ei ne lautasliinat pelkkiä koristeita ole, vaikka kauniita yksilöitä aina valitsenkin :D

Anonymous said...

Haha, sullahan on just tollainen KITCHEN-rätti, mistä sanoin siellä Clas Ohlsonilla että "on se vissiin tärkeää että lukee Kitchen että tietää varmasti missä huoneessa ollaan" :D

R said...

No juu, voihan sitä eksyä kotona eikä tajua, missä huoneessa on :D Näin pysyy kartalla!