Friday, January 17, 2014

kodin sydän



Tässäpä vähän laajempaa perspektiiviä kotini sydämestä. Ja edelleenkin kuvat ovat ihan värikuvia. Olisipa makeeta löytää kirppikseltä sellainen kaakelinen/valurautainen pannunalus, jossa lukee "R:n keittiö on kodin <3". Noita oli kultaisella kasarilla kaikilla, meilläkin oli "äidin keittiö on kodin <3" -tekstillä. Silloin se tuntui minusta aika pöljältä, mutta sopisi vallan hyvin keittiööni ja toisihan se pieni punainen sydän siinä hieman väriäkin.

Keittiössä suosin, että tasoilla ei ole todellakaan ole mitään ylimääräistä, vaan tilaa ruoanlaittoon on reilusti. Ehkä joudun kuitenkin kaivamaan taas kaapista Soda stream-kapistuksen, vaikka minun yksilö ei mitenkään silmiä hivele. Alkaa vain tuntua turhalta taas kannella vissyvettä kaupasta kotia, kun hanastakin tulee vettä.



Asuntoa rakennettaessa ehdin tehdä muutoksia jonkin verran. Esimerkiksi vetimet vaihdoin. Nyt en enää valitsisi silti noita uudestaan. Kulmat on niissä terävät ja monesti epähuomiossa satuttaa sormenpäänsä niihin. Kadun myös sitä, että en älynnyt huomata vaihtaa alakaappeja vetolaatikkoihin. Ja entäs nuo nurkkakaapit! Voi huoh, miten turhat ja ärsyttävät käyttää! Yli kaiken vihaan tuota terästasoa tiskialtaan ympärillä. Miksi oi miksi, en tajunnut sitä poistattaa? Yläkerrassa on fiksumpaa porukkaa ja heillä on samaa materiaalia koko taso ja allas upotettuna. Näytti huomattavasti paremmalta. Lieden, liesituulettimen ja jääkaappi/pakastimen vaihdoin rosterisiin. Niistäkin kuitenkin voisin nurista, mutta niiden yleisilmeeseen olen kuitenkin tyytyväinen.

Eräs varmaan jokaisesta muusta kodista löytyvä kapine minulta puuttuu, omasta tahdostani. Ilmoitin, etten missään nimessä halua tiskikonetta (paikka sille kuitenkin on jätetty mahdollista asunnonmyyntiä ajatellen). Rakastan tiskata  käsin ja kun en ole koskaan käyttänyt konepesua astioille, sen näkee myös niiden kunnosta.



No joo, nyt vaikuttaa siltä, etten olisi ollenkaan tyytyväinen keittiööni ja kitisen vaan. Mutta olen minä loppujen lopuksi tyytyväinen. Keittiössä on mukava viettää aikaa ja valmistella erilaisia herkkuja. Odotan ensi viikolla Pietarista hetkeksi kotiutuvaa ystävääni ja hänelle valmistetaankin sitten herkullista pizzaa ja salaattia. Että odotas vaan vesi kielellä.

2 comments:

Irina - White & Fresh said...

Voi että, miten kadehdittavan avara keittiö tasoineen. Kunpa onnistuisin itsekin pitämään noin vähän tavaraa tasoilla. :)

R said...

No onhan tuolla yksi vähän tarpeeton tavara, tuo pieni jalallinen kehys, mutta sen teksti jaksaa päivästä toiseen ilahduttaa ja piristää :) Hyvinhän se sinäkin aina vissiin niitä tasojasi raivaat :)