Sunday, February 09, 2014

Buddha kylpee auringonvalossa





Eilen hurautettiin kaverin kanssa Ikeaan ja tuli hankittua tuikitarpeellinen porrasjakkara, joka roikkunut hankintalistalla iät ajat sekä muutamia näppäriä löytöjä. Illan ja tämän päivän ruokavalioon onkin sisältynyt yllättäen naapurimaan lihapullia, gräddsåsia ja lingonsyltia. Miksi noita kahta viimeistä tulee aina sanottua noilla ruotsalaisilla sanoilla, ei ikinä kermakastiketta ja puolukkahilloa, jos kyse on Ikeatuotteesta. Perunamuussin teen kuitenkin aina itse, koska teen maailman parasta muussia. Pakasteröstiperunoita tosin paketin noukin mukaan ja tänään mietin, että kaippa sitä pitää pian uudelleen käydä hakemassa niitä lisää.

Olen varmaan miljoona kertaa todennut, että meille ei kannata ostaa eläviä kukkia. Finnmarilta löysin aidon kukkien näköisiä hortensioita ja liljoja, jotka pääsivät koristamaan keväistä olkkaria Riihimäen vanhoihin keittiöpurkkeihin.

Ulkomailta joskus kotiutunut pieni buddha oli kauan kadoksissa ja luulin sen jo lopullisesti hukanneeni. Iloinen oli jälleennäkeminen, kun buddha tönöttikin tyynesti maustekaapin ylimmällä hyllyllä piilossa katseilta.

Uutena luettavana ja vinkkipajana toimii ihastuttavan Tori Spellingin juhlakirja CelebraTORI.

No comments: