Monday, February 10, 2014

Hulluna pastaan






Voitteko uskoa, että tämä mattimyöhäinen kokeili vasta tammikuussa 2014 ensimmäistä kertaa suuren hypetyksen saanutta avokadopastaa? Ja nyt en muuta tee kuin ylistän sitä maasta taivaisiin kaikille ja joka paikassa, joka vain sattuu kuuntelemaan. Tästä pastasta ei vaan saa tarpeekseen.

Avokadopastan innoittamana tartuin myös pitkästä aikaa toiseen pasta-aiheiseen keittokirjaani, josta löytyy todella monipuolisia variaatioita tästä italiaisesta perusruoasta. Kaikista parasta näissä ohjeissa on, että mitään monimutkaisia ainesosia niihin ei tarvita. Jos kaapista löytyy oliiviöljyä, valkosipulia, tuoretta chiliä ja sitruunanmehua niin saa maistuvan annoksen aikaiseksi. Päätin myös, että tässä talossa tulee tästä lähtien aina olemaan parmesaanijuustopala kaapissa.

Haaveilen myös tuoreyrttitarhasta (tai no jos ainakin kolmea yrttiä olisi niin olisin onnellinen). Toinen kissa tykkää vissiin myös yhtä paljon yrteistä kuin minä ja sitä mukaa kun lehtipersiljaan kasvoi uusia nuppuja, eräs nimeltämainitsematon kävi napsaisemassa ne parempiin suihin. Tähän ongelmaan löysin ehkä ratkaisun Ikeasta. Tuo minikasvihuone kotiutuu meille vielä ennen kesää. Hintakin on sillä oikein kohdillaan. Mainittakoon nyt vielä, että jos vierekkäin on lehtipersiljaruukku ja herkullista kissanruohoa niin kumpi vie voiton?  Arvannette varmaan, että kissanruoho senkun rehoittaa ylipitkänä.

No comments: